kako vam pomažemo

Fitoterapija

Fitoterapija je medicinska disciplina koja koristi ljekovite biljke, odnosno njihove farmakološki aktivne tvari, za prevenciju i liječenje bolesti. Predstavlja savršen spoj između tradicijskih iskustava i moderne znanosti zasnovane na istraživanjima i znanstvenim dokazima.

Fitosalus centar - fitoterapija - prirodno liječenje - ružmarinFitosalus centar - fitoterapija - prirodno liječenje - ružmarin

Ljekovite biljke koje su se u raznim kulturama stoljećima koristile za liječenje bolesti su istražene u laboratorijima, otkrivene su njihove aktivne tvari i ispitana je njihova djelotvornost za različite bolesti. Tako smo dobili znanje koje su biljke i u kojoj dozi najučinkovitije kod kojih bolesti.

Iako se određena bolest može tretirati s desetak različitih biljaka mi koristimo samo one koje su u znanstvenim istraživanjima pokazale najveću učinkovitost. Također, znamo koje ljekovite biljke djeluju na uzrok bolesti, a koje na simptome te kako ih pravilno kombinirati u tretiranju pojedinih zdravstvenih problema.

U sklopu fitoterapije najčešće koristimo kvalitetne ekstrakte ljekovitih biljaka koji su proizvedeni modernim tehnologijama. U takvim ekstraktima je sačuvan maksimum aktivnih tvari i sav ljekovit potencijal biljke. Tradicionalni biljni pripravci kao što su čajevi također imaju svoje mjesto u našoj fitoterapiji, a posebno pazimo na to da li se čajevi rade u obliku infuza, dekokta ili macerata. 

Fitoterapijski pripravci koje najčešće koristimo u svom radu su:
● ekstrakti ljekovitih biljaka
● suhi standardizirani ekstrakti
● čajevi
(infuzi, dekokti i macerati)
● tinkture
● sirupi

Fitosalus centar - fitoterapija - prirodno liječenje - biljkeFitosalus centar - fitoterapija - prirodno liječenje - biljke
Fitosalus centar - fitoterapija - prirodno liječenje - eterično uljeFitosalus centar - fitoterapija - prirodno liječenje - eterično ulje

Fitoterapija se najčešće koristi kao samostalna terapija, ali se može kombinirati i s konvencionalnim lijekovima kada je to potrebno. Kod prepisivanja svakog fitoterapijskog pripravka posebnu pažnju pridajemo doziranju, mogućim interakcijama s lijekovima i kontraindikacijama za njihovu primjenu.

Iako fitoterapijski pripravci uglavnom nemaju  nuspojava moguće su interakcije s nekim lijekovima, a treba poznavati i koji tjelesni poremećaji su kontraindicirani za njihovu primjenu. Ako se ispravno koriste fitoterapijski pripravci djeluju kumulativno u organizmu i na prirodan način vraćaju tijelo u ravnotežu.

Fitoterapijski pripravci koje koristimo:

Ekstrakti ljekovitih biljaka
Suhi standardizirani ekstrakti
Čajevi
Tinkture
Sirupi

Slobodno nas kontaktirajte

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form