kako vam pomažemo

Medicinska aromaterapija

Aromaterapija je dio fitoterapije u kojoj se za prevenciju i liječenje bolesti koriste posebni ekstrakti iz biljaka koje nazivamo eterična ulja.

Grančice ružmarina i eterično ulje ružmarina u crnom mužaruGrančice ružmarina i eterično ulje ružmarina u crnom mužaru

U skladu s francuskom školom fitoaromaterapije koristimo isključivo visoko kvalitetna, botanički precizno određena i kemotipizirana eterična ulja. Također, koriste se i visokokvalitetna bazna ulja i hidrolati ljekovitih biljaka.

Za svako eterično ulje se konkretno znaju indikacije, ali i kontraindikacije pa je moguće korištenje i većih doza eteričnih ulja. Aromaterapiju prvenstveno koristimo za tretiranje različitih zdravstvenih poremećaja i bolesti dok nam je kozmetička primjena sekundarna. Iz tog razloga koristimo naziv medicinska aromaterapija.


Pripravke od eteričnih ulja najčešće prepisujemo u kombinaciji s biljnim pripravcima jer njihovo sinergijsko djelovanje daje najbolje rezultate.
Ovisno o bolesti koju tretiramo, eterična ulja u organizam možemo unijeti na različite načine: oralno, dermalno (preko kože), vaginalno i rektalno

Za svaki način unosa eteričnih ulja spravljaju se specijalizirani aromaterapijski pripravci kao što su: oleokapsule (uljne kapsule), melati (emulzija meda i eteričnih ulja), uljne mješavine (eterična ulja razrijeđena u baznom ulju), balzami i kreme, vagitoriji (ili vaginalete), supozitoriji (ili ćepići).

Eterična ulja u bočicama različitih veličina okružena s biljkom neroliEterična ulja u bočicama različitih veličina okružena s biljkom neroli

Aromaterapijski pripravci koje koristimo:

Icon check
Oleokapsule
Icon check
Melati
Icon check
Uljne mješavine
Icon check
Balzami
Icon check
Kreme
Icon check
Vagitoriji
Icon check
Supozitoriji

Slobodno nas kontaktirajte

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form