kako vam pomažemo

Medicinska aromaterapija

Aromaterapija je dio fitoterapije u kojoj se za prevenciju i liječenje bolesti koriste posebni ekstrakti iz biljaka koje nazivamo eterična ulja.

Fitosalus centar, prirodno liječenje, fitoterapija, aromaterapija, eterično uljeFitosalus centar, prirodno liječenje, fitoterapija, aromaterapija, eterično ulje

U skladu s francuskom školom fitoaromaterapije koristimo isključivo visoko kvalitetna, botanički precizno određena i kemotipizirana eterična ulja. Također, koriste se i visokokvalitetna bazna ulja i hidrolati ljekovitih biljaka.

Za svako eterično ulje se konkretno znaju indikacije, ali i kontraindikacije pa je moguće korištenje i većih doza eteričnih ulja. Aromaterapiju prvenstveno koristimo za tretiranje različitih zdravstvenih poremećaja i bolesti dok nam je kozmetička primjena sekundarna. Iz tog razloga koristimo naziv medicinska aromaterapija.


Pripravke od eteričnih ulja najčešće prepisujemo u kombinaciji s biljnim pripravcima jer njihovo sinergijsko djelovanje daje najbolje rezultate.
Ovisno o bolesti koju tretiramo, eterična ulja u organizam možemo unijeti na različite načine: oralno, dermalno (preko kože), vaginalno i rektalno

Za svaki način unosa eteričnih ulja spravljaju se specijalizirani aromaterapijski pripravci kao što su: oleokapsule (uljne kapsule), melati (emulzija meda i eteričnih ulja), uljne mješavine (eterična ulja razrijeđena u baznom ulju), balzami i kreme, vagitoriji (ili vaginalete), supozitoriji (ili ćepići).

Fitosalus centar, prirodno liječenje, fitoterapija, aromaterapija, eterično uljeFitosalus centar, prirodno liječenje, fitoterapija, aromaterapija, eterično ulje

Aromaterapijski pripravci koje koristimo:

Oleokapsule
Melati
Uljne mješavine
Balzami
Kreme
Vagitoriji
Supozitoriji

Slobodno nas kontaktirajte

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form